Chili Lexikon

A Nagy Chili Lexikon

BISHOP’S CROWN CHILI PAPRIKA


A Bishop’s Crown paprika egy fűszeres kis chili, mely jellegzetes formájú, hasonlít egy püspök koronára. Ebből származik a neve is. Tiszteletre méltó csípősséget ad és nagyszerű főzéshez.

A Bishop’s Crown chili 5.000-30.000 SHU értékkel rendelkezik!

Ez a chili paprika a Capsicum Baccatum faj tagja, amely magában foglalja az Ají paprikát is. Érdekes alakja hasonlít a püspök koronájára. Nagyon fűszeres, gyümölcsös ízű. Érett vörös színű, kb. 3 cm hosszú és 5-7 cm széles.

Frissen használható salátákban, de szárítható vagy pácolható is.

MENNYIRE ERŐS A BISHOP’S CROWN CHILI?

A Bishop’s Crown ereje széles tartományban mérhető, 5.000 és 30.000 SHU között. Hasonlítsa össze ezt egy tipikus Jalapeno paprikával, amelynek átlaga 5000 SHU, és azt tapasztalhatja, hogy a Bishop’s Crown lehet ugyanolyan erős vagy akár hatszor erősebb is. Ez elég változó.

A legerősebb jobban hasonlít egy közepes szintű Serrano paprikához.

MIKOR ÉS HOGYAN VÁLTOZIK A BISHOP’S CROWN CHILI ÍZE?

Ennek a chili paprikának az íze fűszeres és gyümölcsös, ha teljesen megérett. Zöldes színű állapotában inkább növényi ízű, bár teljesen érett állapotban édesebb, gyümölcsösebb íz jön létre. Próbálja ki salátában vagy csípős szószban, vagy száríthatja és őrleményt is készíthet belőle.

BESZEREZHETŐSÉG

KÓSTOLTAD VAGY TERMESZTETTED MÁR?

Ha Te is kóstoltad vagy termesztetted már ezt a chilit, kérlek írd meg tapasztalataid az alábbi hozzászólásnál! Köszönöm!

Forrás: chilipeppermadness


One thought on “BISHOP’S CROWN CHILI PAPRIKA

  1. Pompás almaízzel és néhány bónusz tulajdonsággal rendelkezik, amelyek szokatlanul jók bizonyos kulináris célokra. A Bishop’s Crown Paprika kivételesen csípős, édes és gyümölcsös, így kiválóan használható szószokban és savanyúságokban. Úgy gondolják, hogy a Püspöki Korona Chili Paprika eredetileg Barbadosról származik, ahol Peri Peri néven ismerik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük